Sensory play παρέα με τη Ρόζα

7473e147722ab1c4ce735c3359c83024

Ένα παιδικό βιβλίο δεν είναι μόνο για να το διαβάζει κανείς αγκαλιά με το παιδί του πριν τον ύπνο. Οι ιστορίες και οι χαρακτήρες μπορούν να γίνουν αφορμή για παιχνίδι και βιωματική γνώση μέσα από αυτό!

Η Ρόζα, λοιπόν, και το ταξίδι της μπορεί να γίνει αφορμή για ένα πολύ διασκεδαστικό και άκρως εποικοδομητικό παιχνίδι όξυνσης των αισθήσεων  ή αλλιώς sensory play!

Χωρίς τίτλο

Διαβάζοντας την ιστορία βλέπουμε τη Ρόζα να αφήνει πίσω της τον τόπο που γεννήθηκε και να φεύγει για ένα μακρινό ταξίδι εξερεύνησης. Στη διαδρομή, τη βλέπουμε να ανεβοκατεβαίνει βουνά, να διασχίζει τη θάλασσα, να φτάνει στη στεριά και να περνά ακόμα και την έρημο. Αυτό, ακριβώς, το ταξίδι μπορεί να γίνει αφορμή για ένα φανταστικό sensory play!

Μαζέψτε φυσικά υλικά από όλα τα μέρη που πέρασε η Ρόζα:  χώμα, φύλλα, χόρτα, χαλίκια, άμμο, νερό, κουκουνάρια, βελανίδια, κοχύλια, βότσαλα, λάσπη  και ότι άλλο μπορεί να φανταστούν τα παιδιά ότι συνάντησε το τερατάκι μας στο βουνό , τη θάλασσα και την έρημο.

Βάλτε το κάθε υλικό μέσα σε έναν ξεχωριστό πλαστικό κάδο και αφήστε τα παιδιά να εξερευνήσουν  τα υλικά με όλες τους τις αισθήσεις. Αφήστε τα να τα πιάσουν με τα χέρια, να περματήσουν με γυμνά πόδια, να ακούσουν τον ήχο που κάνουν όταν για παράδειγμα τα ανακατεύεις, να τα μυρίσουν, ακόμα και να τα ακουμπήσουν στη γλώσσα τους για να τα γευτούν! Ρωτήστε τους για τα σήματα και τα χρώματα των υλικών, ακόμα και για τα μεγέθη τους. Βοηθήστε στην όξυνση όλων των αισθήσεων μέσα από ένα απολαυστικό παιχνίδι με αφορμή την αγαπημένη τους ιστορία.

Διαβάστε εδώ για τη σημασία του Sensory play στη μεταβρεφική ηλικία.

Σχολιάστε